2020-03-27 37 浏览
咁岩去新蒲岗揾朋友顺便食晚饭,见到呢间好靓既小店,一于试下。餐厅走文青路线,打卡一流!入面虽然位置唔多,但因为最近疫情既关系所以都好快有位,唔洗惊有排等。小食我地叫左蜜糖芥末鸡翼同柚子豆腐,鸡翼系即炸的,热辣辣,个honey mustard酱应该系佢地自家制的,所以味道同出面食既好唔同,芥末未出色,同鸡翼好夹。而豆腐即好清新好开胃,柚子酸酸的配上清淡既豆腐砖,食落好舒服。到主食喇,分别叫左霹雳鸡扒、沙律及辣味薯角同柚子鸡定食。霹雳鸡扒真系鸡如其名,劲大块,辣辣地好惹味,由于系即焗所以等左15分钟先有得食,不过好值得!薯角都要赞,又脆又好味!柚子鸡肉质够滑,配上清新柚子酱送饭一流!不得不提配碟小菜麻辣木耳,好辣好出色!最后加杯柠檬姜茶,卖相好靓好岩大家去打卡,绝对系完美既句号!!
蜜糖芥末鸡翼
柚子豆腐