对于一个因为为食所以搞到长期粮尾嘅人嚟讲💸, 揾平靓正野食系每个月尾嘅目标嚟! 最近小妹发现旺角通菜街有间食海南鸡饭激平, 简直系做番十几年前嘅价位🤣! 佢地只卖四大天王, 食哂4样野都只系90蚊, 性价比极高😆! 青柠梳打🍋🥤青柠酸酸地, 加埋口感激爽嘅梳打感觉好清新!柚子蜜梳打🍊🥤味道酸酸甜甜几开胃!青木瓜沙律🥗青木瓜丝口感爽脆, 酱汁酸酸辣辣🌶好惹味😋, 岩哂食得辣嘅朋友仔!正宗水门海南鸡饭🐔以30蚊嚟讲份量相当足, 油饭几香, 饭质软硬适中, 鸡肉几嫩滑而且啖啖肉, 沾埋个辣椒酱汁更好味😋!泰式软绵绵猪手饭🐖同样超级足量, 猪手肉质非常²软腍, 胶质极丰富而且好入味!芒果糯米饭🥭堂食嘅时候已经见到有唔少人买嚟食, 仲要系几个几个咁买, 所以小妹同朋友都各自叫左一个嚟食, 落单后店员会为你叮一叮先, 打开盖系好香嘅椰浆味🥥, 芒果食落好软腍清甜多汁, 糯米饭用左白糯米同黑糯米嚟做, 令层次感同味道都提升左, 加上椰浆带一点点咸味, 咸咸甜甜咁几好味, 推介😊!

青柠梳打🍋🥤
青柠酸酸地, 加埋口感激爽嘅梳打感觉好清新!

柚子蜜梳打🍊🥤
味道酸酸甜甜几开胃!

青木瓜沙律🥗

正宗水门海南鸡饭🐔