2018-12-26 511 浏览
我系一个对罗宋汤极度无抵抗能力嘅人,一见到就会想饮,但好味嘅罗宋汤真系唔系度度都有。记得系以前偶然发觉呢间餐厅有个罗宋汤餐,一试之下真系惊为天人,从此就一谂起就嚟食。呢个餐重点故之然系罗宋汤,可以拣意粉、米粉、螺丝粉之类。随餐仲有多士、煎\炒蛋、肠仔\火腿\餐肉(任拣一款,我嘅味觉判断,应该系厨师牌鸡肉肠,即刻令个餐价值高咗),仲有餐饮。我好钟意呢个罗宋汤系因为佢个味好浓,唔会好稀好水,少少罗宋汤嘅辣味,仲有好多蔬菜,连我朋友试过都话”卒之知道点解你咁钟意食喇”。如果唔想要餐,剩系叫个汤都可以,大大碗都系十几蚊,有时我唔太肚饿,都系饮个汤就算。而且呢度个冻柠茶都几好饮,个牛脷酥都好好食,个人觉得系比另一间海字头嘅舖头好食,就算冻咗个味都ok。P.S.试过当我叫牛脷酥,个落单姐姐会问你”要唔要剪(条牛脷酥)”,有次我听错以为姐姐问我”要唔要钱”,𠮶下真系呆咗一呆,谂返都好好笑。

,即刻令个餐价值高咗

海景罗宋汤餐
海景罗宋汤餐