2017-04-20 1913 浏览
同朋友新居入伙慶祝,住荃灣附近,得知附近有一間新嘅粥品火鍋開張, 我哋又懷着探險嘅心情去試吓!地點都好就腳喺市中心附近,附近就係好多大型屋苑落成嘅地方。店入邊都好寬敞!我哋幫襯當日原來仲係試業期間!啱啱開張。食物選擇不少,有火鍋用嘅亦都有熱盤小食。呢度用新式嘅打邊爐筷子,樟木頭插上筷子就可以用,唔使全對都係木咁唔環保。好方便!餐前小食送咗個熱烘山葵俾我哋。外表好脆, 冇咗山葵滑潺潺嗰種口感。好可口!第一次用呢個食法, 估唔到健康得來又好味!話明粥底火鍋,我哋就揀咗阿爺有米粥底。 本身足底偏淡, 所以我哋加左大量粟米同海鮮落去調味。清清地打邊爐都唔錯呀!大蚌鮮甜肉厚!花蟹肉不多,但好甜好新鮮。牛肩脊好有牛味,唔韌又好𡁻口,食落油脂均勻!好正!油炸鬼勁脆,配粥食係絕配。原本以為最平平無奇,但食落有驚喜!Wasabi 墨魚丸好特別!鮮打墨魚滑夠彈牙,中間夾住d wasabi夠哂刺激!估唔到兩樣野撈埋一齊咁夾!忌廉士多啤梨冰,上台望見外型好特別,不過驚喜不大。呢餐入伙餐質素唔錯,雖然試業中有小小甩漏,但服務員態度都好好。希望水準能夠保持啦!
食物選擇不少,有火鍋用嘅亦都有熱盤小食。
大蚌鮮甜肉厚!
花蟹肉不多,但好甜好新鮮。
牛肩脊好有牛味,唔韌又好𡁻口,食落油脂均勻!好正!
忌廉士多啤梨冰,上台望見外型好特別,不過驚喜不大。