餐厅: 逸東軒
资讯:

2020-08-27 339 浏览
一直都聽聞逸東軒點心好出名,又好食!得知出左個Offer大部份點心$38之後就搵機會同屋企人黎Book 枱試一試佢!始終都係酒店la, 環境真係好好,乾淨、企理入到去環境都好復古既中式風格,座位又舒服由於疫情關係,餐廳顧客係少左,我地一行6人分左3張枱坐。一坐落,餐廳待應就好有禮貌同耐心咁問要咩茶、點餐果陣仲推介d 咩點心好食,你咁樣點同另一個點心會重覆左,可以試多幾款點心瑤柱帶子菜苗餃(左上)& 旬尖鮮蝦餃(圖中)以及帶子燒賣( 圖較下方)我個人覺得就叫做不過不失咁la ~春風得意脆皮腸粉 (圖左上)真係值得一嘗,係出面食既好少中間既春卷部分係咁脆又熱個味道仲要好食🤤XO 醬炒蘿蔔糕 (圖左)煎得非常可口,不會太辣,蘿蔔味都好濃👍🏼蜂巢海鮮芋角 (圖右) 呢個極力強烈推介比第一次黎食又中意食煎炸野既朋友食!食落去鬆化唔會話太油膩,d 餡十足,味道濃郁有機會我都會再食!酥皮叉燒焗餐包(圖上)叉燒餡同個包調合個味道岩岩好最後食岩佢個脆皮流沙包(圖下)作今餐既Ending, 真係好完滿既一餐總括而言,個人覺得佢既蒸既點心唔夠佢煎炸既出色,但蒸既點心對比同業有名氣既都較為略勝一籌!有機會既大

始終都係酒店la, 環境真係好好,乾淨、企理
入到去環境都好復古既中式風格,座位又舒服

有機會我都會再食!
酥皮叉燒焗餐包  &  脆皮流沙包

酥皮叉燒焗餐包(圖上)叉燒餡同個包調合個味道岩岩好

總括而言,個人覺得佢既蒸既點心唔夠佢煎炸既出色,但蒸既點心對比同業有名氣既都較為略勝一籌!有機會既大家不妨一試👍🏼👍🏼
2020-08-27
酥皮叉燒焗餐包  &  脆皮流沙包