2016-12-04 1497 浏览
晴天…见天气好今日同妈咪入元朗行下…原先谂住去试下元朗名物既猪扒同烧腩!不过妈咪有D攰!又咁啱见到好到底!咁就同妈咪试下!入到去D装修几怀旧!木凳系D好传统好重嗰款!应该用多几十年都冇问题!有时老既野未必唔好!咁传统老店又如何?今日点了…云吞面 - 面就冇硷水味!不过都唔系平时食到云吞面嗰种金黄蛋面!汤好浊下!味道亦一般!反而云吞又几香喎!仲有小小金鱼外型!佢地既辣椒酱就真系麻麻地!水饺面 - 水饺皮有D似鱼皮饺!不过唔香!其实我个人觉得有质感同味道都有D怪怪地!虾子萝卜 - 虾子算几香不过萝卜就唔算太香甜!同有小小渣!感觉一般!点都会试一次!话哂有米芝莲光环但亦都系只此一次!後话…同妈咪食完佢就自己去行街而我就去睇下有冇缘买猪扒饭同烧腩!点知去到时烧腩店已经乜都冇!我照行入去,哥哥仔好歉意咁话D野卖哂!有礼貌!我会再接再黎!跟手转个湾睇下猪扒饭情况点!冇排长龙,但都坐满人,心谂有机!行去买个外卖先,点知听到前面有人想落单,个阿叔,唔知系咪老细,就话”要等两个钟,你地仲等唔?,你个答法都几赶客喎!真系唔忧做咁!不过下次黎都会博下堂食!因为感觉堂食30分钟应该有得食!自己带外卖盒自己打包
晴天…

今日点了…

虾子萝卜 - 虾子算几香不过萝卜就唔算太香甜!同有小小渣!

感觉一般!点都会试一次!话哂有米芝莲光环但亦都系只此一次!

!有礼貌!我会再接再黎!

云吞面
  • 云吞