2020-09-23 161 浏览
最近疫情关系好多朋友都好几个月冇见过了,近排稍为平服,终于可以约个朋友出嚟见吓面食下野!观塘系一个工业区,要揾嘢食其实一啲都唔困难,我同朋友就是但揾咗一间近地铁站而又值得推介嘅一间食店,就系云南啊老表黑山羊汤锅米线!首先牛腩汤锅米线跟蒜泥白肉,虽然我转左做清汤,但系汤底真系好清甜,唔重精调味。同埋真系无偷工减料,有好多件牛腩啖啖肉好足料。个汤都系清清地,唔会好heavy! 而蒜泥白肉,白肉厚度适中,蒜香味十足,也有点蒜的辣味。作为小食也份量十足!另外朋友 叫咗个口水鸡米线,米线好弹牙,微辣汤底啱晒我呢啲钟意食辣但又唔系好顶得信嘅人。再叫多一份麻辣猪耳,吃起来口感非常好,柔韧又脆,味道鲜香不腻,且富含胶质!呢餐真系满载而归,老板娘仲好好人又细心又热情,真系要介绍多啲朋友来食嘢,值得推介!