2010-05-15 1 浏览
同朋友仔gathering, 朋友仔见到呢间都几多笑脸就拣左呢间试下啦~~间舖d装修都好有特色~~我地叫左八王子西京烧, 日式年糕薄饼, 海胆炒饭, 和牛泡菜卷, 刺身拼盘, sushi拼盘, 仲叫左支獭祭相片欠奉, 因为实在等得太耐太耐, 食物一黎就即刻医肚!!!!!首先上左八王子西京烧, 鸡翼入面有条葱鸡翼几香, 不过自己返屋企帮鸡翼拆骨, 搽d蜜糖, 放入焗炉, 可能仲好味!!再黎和牛泡菜卷, 完全食唔到牛味..仲有块牛好韧...之后就等等等, 拎支酒都要等等顶唔顺, 叫waiter 拎住支酒黎饮住先~~~佢都好好笑容~~~不过开酒时将d酒喷晒喺地下...无奈饮住酒等多大半个钟, 再黎刺身拼盘, sushi拼盘三文鱼有阵不能形容geh怪味!唔通平时食o个d都系cheap野, 有呢阵味先系新鲜?!海胆炒饭几香口, 但无咩特别最后等多阵上埋日式年糕薄饼经过呢餐饭, 对"薄饼" 有了疑惑所谓日式年糕薄饼, 系块cheese放o系年糕上面, 再铁板上唔通年糕系饼底, 芝士系饼馅...?!咁平时食意粉, 上面有d𩠌, 我谂都可以叫薄饼!!年糕一d都唔烟韧, 芝士系卡夫cheese? 溶都唔

间舖d装修都好有特色~~
首先上左八王子西京烧, 鸡翼入面有条葱
再黎和牛泡菜卷, 完全食唔到牛味..
仲有块牛好韧...
之后就等等等, 拎支酒都要等等
顶唔顺, 叫waiter 拎住支酒黎饮住先~~~
佢都好好笑容~~~不过开酒时将d酒喷晒喺地下...无奈
饮住酒等多大半个钟, 再黎刺身拼盘, sushi拼盘
三文鱼有阵不能形容geh怪味!
唔通平时食o个d都系cheap野, 有呢阵味先系新鲜?!
海胆炒饭几香口, 但无咩特别
最后等多阵上埋日式年糕薄饼
经过呢餐饭, 对"薄饼" 有了疑惑
唔通年糕系饼底, 芝士系饼馅...?!
咁平时食意粉, 上面有d𩠌, 我谂都可以叫薄饼!!

年糕一d都唔烟韧, 芝士系卡夫cheese? 溶都唔溶
好难食!!

2010-05-14