2013-08-19 36 浏览
出咗名先去预咗要等,亦要面对水准不稳定嘅情况。殊不知等咗四十五分钟都未见奶茶踪影,当然碟饭都一样未见影,比我迟落单嘅人都已经饮紧饮紧,再问下阿姐之后下终于见影。奶茶方面,茶身偏薄,茶味唔够香浓,但胜在够滑,可惜未算系我杯茶。除咗已经喺宇宙消失,位于彩虹村嘅钻石冰厅杯奶茶之外,暂时较合自己心意嘅奶茶,就系位于观塘嘅华汉茶餐厅,水准算稳定,每星期去一次,四次嘅水准都keep倒,只系有一次跌咗10%左右。除咗奶茶,仲叫咗一碟凉瓜牛腩饭,因为阿姐话唔驶等太耐,其实咪又系等咗四十五分钟。呢碟饭真系多谢晒,个汁都唔知用咩煮,好迷幻,最大问题系啲牛腩已经变坏咗,只好放弃。本来想提一提佢哋唔好再卖比人,不过佢哋连收钱都冇时间,所以都系算吧啦。环境方面,其实对住个绿草如茵嘅小径,系相当唔错,可惜太多渠位,搞到比较多嘢咬,再加上同场上演爆渠,搞到又湿又臭,令我咋咋淋饮完杯奶茶就即走。服务方面,同一时间咁多人唻帮衬,啲阿姐都算系好脾气架喇,除咗要等四十五分钟至一小时之外,都算系合格架喇。
热奶茶
2013-08-19
等候时间
15 分钟 (堂食)
热奶茶