2024-02-07 1277 浏览
由以前佢未有堂食店 仲系太子做外卖 我已经会企喺佢舖头出面食 到而家终于有得坐 梗系要多多支持 ≖‿≖ 可能食𠮶时已经开咗几个月 同埋7点前去到 等咗一张枱 已经可以入坐 ✎ 招牌两姊妹凉皮 微辣加配牛柏叶hk$33 + hk$13佢同出面食开嘅好唔同 唔系有口感烟韧个种 反而系q滑q滑 type 可以一淡sir入口 又够冰冻 调味酸辣兼备垫底又有好多青瓜丝 有清新既感觉 会越食越上瘾 但又唔会太有负担 再加埋花生碎同芫荽 令粉皮更有层次牛柏叶就size正好 唔需要惊咬太耐都咬唔烂 而且薄切仲易入味 每次都必点✎极品檐檐捞面 微辣加配樱花虾 hk$38 + hk$10相比粉皮 捞面就比较普通 软硬适中 唔系一夹就断既至于樱花虾就唔推荐 因为太细粒 唔系好食到 亦都冇令到捞面更加有味 反正比捞面本身既酸辣味遮盖左☞ FatFat之分: 8/10♥ 价钱唔算特别平 但如果一个人喺旺角 想食辣味嘅嘢 佢一定系不二之选 听闻迟啲会开到入中环 港岛区既朋友都有机会可以试~Ps 唔算好食得辣 我觉得微辣已经足够 一路食已经好想饮水(´∀`)📍 两姊妹凉皮有限公司 (旺角)旺角黑布街99号地舖

✎极品檐檐捞面 微辣加配樱花虾 hk$38 + hk$10
相比粉皮 捞面就比较普通 软硬适中 唔系一夹就断既

☞ FatFat之分: 8/10
听闻迟啲会开到入中环 港岛区既朋友都有机会可以试~

📍 两姊妹凉皮有限公司 (旺角)
旺角黑布街99号地舖