2008-12-04
我印象中呢間餐廳自雜誌介紹後每日o既晚上,總會有一堆人在等位~不過我上個星期日o既晚上去,竟然冇人等位之餘,入面得1枱客~由於我帶狗o既關係,我同男友就坐左o係室外唯一o既一張枱~正如之前o既網友所講,o個2個女侍應係經常雲遊太空o既....好在都仲識比水同送餐前小食比我地(我地幾驚坐o係出面佢地會睇我地唔到,唔招呼我地ar)點菜之前,用手機上openrice 睇下其他人有冇介紹咩好食...之前位網友話推介腰果濃汁滑羊,好,我地就試下,果然好好食,d 羊肉滑到好似雞肉咁,又唔蘇,又唔痴牙~不過唔明點解叫腰果汁,除左真係食到d 果仁粒之外,都係咖哩味之ma,冇腰果味ar,同埋份量真係好少,唔多夠喉(得6至8舊羊肉)仲有食左咖哩蟹,$85 的價錢真係很抵,d 蟹炸左先煮,一咬d殼就碎,不過略嫌隻蟹冇乜肉食~食食下,老闆兼大廚走左出o黎同我地傾計,可惜我地2個o既英文都係有限公司,吹左2句,佢就番入鋪喇,間中個女侍應都會出o黎同我地傾下計,問下我地d o岩唔o岩食,撩下我隻狗玩咁(不過都有d 雞同鴨講)最後埋單$190,我地比左$200,預佢會找番$5,$2,$2,$1呢個散紙組合比我地啦.
由於我帶狗o既關係,我同男友就坐左o係室外唯一o既一張枱~
最後埋單$190,我地比左$200,預佢會找番$5,$2,$2,$1呢個散紙組合比我地啦.(我地都諗住比$5貼士ga 喇)
點知佢一打開找錢本野,下......一個$10...都唔知話佢老實好定笨實好....自然反應梗係攞走d 錢啦,不過佢地真係冇黑面o個d ga 喎,已經冇收加一,冇比貼士仲笑住咁係咁同我地講bye bye(講左10次都有,超nice)
由於我住附近,所以都應該會再幫襯o既~