2018-05-22
夾埋其它分店,今次已經係差唔多第十次食越一啦。間中飲下個越南牛肉湯底,真係成身舒服曬。今次叫左個二人套餐D $238越式牛油軟殼蟹;扎肉蒸粉包4件;上湯生菜;生牛肉河粉;香矛豬扒河;再加兩杯飲品呢個餐最矜貴既,就係呢個越式牛油軟殼蟹啦,啲蟹好鮮甜,外皮炸粉好香牛油味,鍾意食海鮮嘅朋友一定要試。扎肉蒸粉包4件,都係水準之作,每個包既粉皮都好薄,香菇絲甘筍絲餡料非常之多,重要另外配多一片越南扎肉係面,賣相真係好出色,食落去個味道就更加好。生牛肉河粉係我最期待嘅食物出現,清澈唔油膩,但係香濃至極既湯底,鍾意食Pho既就知我講乜。就算第一次食嘅話相信都會即刻愛上,每一啖湯飲落去都好舒服,配合埋啱啱夠熟既牛肉同河粉,真係令我好滿足。飲品貪心咗啲,加錢叫菠蘿冰特飲,個菠蘿冰真係好大個,唔單止用個菠蘿殼載住,裏面嘅菠蘿肉都唔少。由於太得意嘅關係,我忍唔住係咁影相擺上網。鍾意食越南湯河嘅一定要黎試,除咗牛之外呢間店裏面嘅其他食物都好出色,例如今次點左嘅蒜蓉包,味道同賣相都好好,睇吓啲相你就知。
今次叫左個二人套餐D $238