2022-07-09 134 浏览
寻日同事话呢间嘅泰式串烧几好味,所以今日就落黎买,入到去想叫份午市套装(本人返夜班通常都迟食饭),大概17:50分左右就去到柜台度,可以话系完全冇人打算理我,见到所有侍应都系度同一位外卖员嘈紧交,八卦听咗一阵发现大概就系嘅外卖员系度等咗好耐,呢间野嘅厨房都唔比佢嘢咁。过咗一阵我眼见所有侍应都系度处理紧外卖员单嘢🫠我企系柜台度好似隐形人咁比人忽视,我都开始怀疑自己究竟系咪企错位,忍不住问行过嘅侍应:「其实外卖究竟系咪系呢度落单架?」个侍应叫我等。终于有人打算帮我落单了,我就同收银度讲我想要午市套餐,点知收银𠮶个人都系唔放过𠮶个外卖员,我讲到一半佢又返去同外卖员嘈交😹等到佢哋返黎之后,我终于讲完我想讲嘅𠮶句嘢,点知收银同我讲:「唔好意思呀,而家系18:02分,我哋午市套餐净系著到六点钟咋!」我真系多谢晒你呀,我喺度企咗10分钟系咪真系冇人见到我架🫠不过其实唔紧要嘅,我就要咗份一人餐(如图),返到屋企打开真系o晒嘴份慢烧猪颈肉拼鸡肉一睇就知系事前整定,因为个猪颈肉根本就唔系热嘅🫠个鸡肉都系肉眼可见的干柴,旧鸡真系极品,咬咗一啖真系怀疑人生😹猪颈肉都系普通地差,可能因为摆咗一阵的缘故呢,块猪颈
寻日同事话呢间嘅泰式串烧几好味,所以今日就落黎买,
份慢烧猪颈肉拼鸡肉一睇就知系事前整定,因为个猪颈肉根本就唔系热嘅🫠个鸡肉都系肉眼可见的干柴,旧鸡真系极品,咬咗一啖真系怀疑人生😹猪颈肉都系普通地差,可能因为摆咗一阵的缘故呢,块猪颈肉可以话系又硬又冻又油,成个餐唯一正常就系个凤爪沙律,不过又唔可以话好味到去边,就普普通通正常味道啰。
盛惠99蚊,大多数嘢食都比我掉晒,不过都唔会肚饿嘅,因为气都气饱了。