2020-11-16 1042 浏览
今日同朋友出去嚟apm,咁佢想食日本嘢,咁佢就介绍我嚟咗呢一度观塘工业中心4座工厦到食好嘢, 呢一间餐厅其实都几特别因为系喺工业大厦度, 而且地方都算方便因为佢系地铁附近嘅, 咁我哋叫咗以下食品:日式麻酱豆腐沙律: 呢个豆腐沙律落咗好钟意食嘅麻将亲落去豆腐度 非常之夹 而且豆腐亦都有香浓嘅豆味, 细番茄同菜我食得出都几新鲜所以作为餐前小食都唔错。东京爆脆: 咁其实呢个东京爆脆个卖相都几attractive, 咁其实一边有啲 吞拿鱼茸蟹柳、千岛酱 同埋一啲酱汁, 咁其实我食落个千岛酱有别于普通嘅千岛酱,因为我觉得佢好似有啲辣辣地,所以其实我建议唔驶点豉油同芥辣,因我觉得味已经够啦。蜘蛛: 其实呢个系软壳蟹卷,咁佢个软壳蟹都炸得好脆,包埋落个饭团度再加埋佢落咗少少汁, 都几滋味。富士山: 呢个富士山认真特别因为佢有好多 蟹柳脆片喺上高及牛油果,咁其实佢呢一个好似california roll咁样, 下低有啲卷卷, 上层就有好多嘅材料(多蟹柳丝) ,咁其实真系几有特色同几饱肚 ,呢一座山都俾到我几有新鲜感几新颖。 真系好似富士山咁样。日式天妇罗: 呢个天妇罗,佢有虾、蕃薯、矮瓜, 咁我最钟意

日式天妇罗: 呢个天妇罗,佢有虾、蕃薯、矮瓜, 咁我最钟意嘅就梗系食虾喇,因为佢个天妇罗虾,只虾甜又大,而且佢炸啲脆脆亦都好松化, 所以天妇罗我几钟意食佢啲虾。 另外番薯都唔错因为你食落个蕃薯都几鲜甜。

炭烤孜然羊架: 呢块羊架非常之正!对于食肉兽嘅我,食落去羊嘅须味出晒嚟, 同埋啖啖肉,而且肉质又鲜嫩, 我哋叫佢整七成佢真系煮到七成俾我哋食。 呢一碟羊架我会觉得系不错之选。

• 蜘蛛
  • 富士山