2018-10-27
小編今日又經過上水 不過今日唔係去上水廣場 而係要去石湖墟個邊做嘢 兩頭望望無咩特別好食 見喺馬會隔離有間大家樂 4點幾剛好仲有下午茶🤤 小編嗌咗炸脾配是日粉麵 (今日係雪菜肉絲米粉) $37 仲有杯熱飲 凍飲要加3蚊 快餐店講求既係速度 所以好快拎到個餐唔係啲咩新聞 但係冇諗過快餐店炸脾既皮 竟 然 係 脆 既??? 呢下真係有少少驚喜 其實嗌嗰一刻都expect個皮會硬硬地又唔熱 所以其實本來係唔打算食皮 點次切薄個脾個一下 zha~zha~zha~ 有聲嘅?好喜出望外嘅感覺😂 今次真係$37買個驚喜👏🏻👏🏻唔係講笑呀 連杯普通嘅熱奶茶都有驚喜 唔會係啲咩奶好香滑 茶底香呢啲啦 講都唔會有人信!之不過係茶同奶既比例唔錯 因為而家連好多茶餐廳都唔係幾識沖熱奶茶 有好多茶餐廳奶多過茶 而且以大家樂呢啲快餐連鎖店來講究竟係小編我近排咁好彩 定香港依家快餐店嘅質素都開始上升(其實就冇乜可能💀)近呢幾次食嘅快餐店 都令我刮目相看👏🏻😂 講明先 唔係話好好食所以打個好評 而係因為太有驚喜而值得去打呢個好評👏🏻👍🏻