2018-03-06
K11食完晚飯,大家都唔夠飽,直衝到牧羊食返個甜品.....我地叫左個 ‘‘蘋果伯爵果醬花形窩夫”, ‘花生醬焦糖法式可麗餅” , 揀呢兩樣純粹因為俾d圖吸引,點知野食來到既時候真係同d圖一樣咁靚同,真係睇見都開心!‘‘蘋果伯爵果醬花形窩夫”中間有個雲喱拿味雪糕球再係上面加左小小蜜糖&伯爵茶味既汁,真係食到好醒神,每格窩夫上有一小粒蘋果,酸酸甜甜好滋味,d cream 好滑呀!又唔似平時既咁甜!個窩夫又好鬆化👍🏻值得encore! 另外 ‘花生醬焦糖法式可麗餅”,屬「個樣好靚系列」,但味道一般,我略厭佢太甜,花生醬太多,成碟最好味係d香蕉,面有焦糖,係不錯既!今次食完,下次都可以試埋佢地d晚餐,好似都幾吸引,環境又幾岩朋獲聚腳,幾relax!
蘋果伯爵果醬花形窩夫
花生醬焦糖法式可麗餅