2020-11-30 2928 浏览
旺角呢间cafe一直多好评,我已经bookmark好耐。我同朋友点了两个set dinner,包左餐汤、主食同埋饮品,另外当然点了人气嘅窝夫甜品。All day breakfast 谂唔到食咩好嘅话拣All day breakfast 就啱晒,因为好丰富。基本嘅茄汁焗豆、牛乳炒蛋、香肠、沙律、薯条都有齐,而且味道好唔系hea嘅。仲有我最钟意烟三文鱼、厚煎鸡扒同埋枫糖窝夫。鸡扒皮煎得脆卜卜,咬落去有油香同埋鸡肉唔干。窝夫好好味,外层少少趣,内里是松软棉密,好香蛋味,加上枫糖好好味。鲜茄罗勒大虾海鲜意粉大虾好爽口,仲有鱿鱼仔圈、八爪鱼须同埋蚬肉。呢个酱汁系鲜蕃茄蓉,酸酸甜甜加上香草调味,好香浓醒胃,配意粉一流,好挂汁,配海鲜味道好夹,好味。朱古力布朗尼窝夫终于都到期待已久嘅窝夫,我哋系朱古力控,就拣左呢个由头到尾都系朱古力味嘅。外层微脆内里松软嘅窝夫好香朱古力同埋蛋味,加上绵密湿润嘅brownie特浓朱古力香同埋有好多脆脆合桃粒,配上冰冻雪糕一齐食,好正。虽然全部都朱古力味,但都唔会好甜,食多件都唔腻。

All day breakfast

鲜茄罗勒大虾海鲜意粉