2021-08-02 182 浏览
今日有事返左公司,原來女王又要返去,4點令鐘差唔多就行去尖沙咀行下,全日無食野又有D肚餓想搵野食,見到牛大人之前響銅鑼灣打過一次感覺良好,今日多口一問女王竟然一口話好,5點可以打邊爐🤭Let’s Go!!!!!!!!上到二樓無見人龍太好喇,6點入坐應該係食牛大人的最佳時機,大家唔想等位可以留下喇😜填完紙仔就被安排坐一個特別的卡位,因為舊會員無特別優惠了,因為人唔多食唔到咁多先選左$208餐,星期六日加$10,都有三款牛可選擇架👍出去拎茶混醬後就馬上QR落單啦,拎左白桃烏龍同桂花烏龍,呢兩支都好推介,去牛大人我飲茶唔會飲可樂架🤣醬料多蔥多茜好開胃,綠綠的好靚好想食野喇我🤤湯底我要左鳳梨雞窩,好清好清好清,如果大家喜歡濃味記得唔好試,要叫牛骨湯底!牛試左上腹牛五花,簿簿地肉味唔夠濃,我食左兩小碟就無再叫安格斯特選牛板腱-呢個就無限encored,顏色好吸引,無太多筋位,厚薄適中,超級新鮮,輕輕滾15秒加上我獨創的芫茜蔥鼓油,我只想不停進食唔想講野喇😋另外仲有一款SRF極黑牛肩胛肉眼,佢係好似手切肥牛咁好有厚度,肉味更加濃郁,滾佢3-40秒食落去更見滿足,不過會好快飽肚所以呢款只encore

牛試左上腹牛五花,簿簿地肉味唔夠濃,我食左兩小碟就無再叫
另外仲有一款SRF極黑牛肩胛肉眼,佢係好似手切肥牛咁好有厚度,肉味更加濃郁,滾佢3-40秒食落去更見滿足,不過會好快飽肚所以呢款只encores左3-4round😝

出去夾左少量丸類,牛丸頁丸芝士丸,腐竹蘿蔔豆腐都正正常常!油麥菜同唐山菜好鮮綠,食完一輪牛就食左好多菜,出面的野食基本上款款都好充足唔會無得拎

我好想食台灣腸,叫左一小份,估唔到又幾好食喎,好香好脆-正!油炸鬼午餐肉鴨血都好岩打邊爐食,不過呢三款如果放麻辣湯底一定更加好😛

炸魚皮比響鈴出色,食左3-4round, 另外好食的分別有蝦,沙白同鯇魚脆腩,海鮮類估唔到都無揸流攤,蝦一定唔係扎扎跳不過絕對新鮮,食落彈牙爽口架,沙白無沙算肥dodo,一口一隻好過癮

最值得提的就一定係脆鯇魚腩,佢呢個切法真係好方便,骨頭好容易咬出,腩位好好食,好肥美,真係好食,我一個人食左6轉,so crazy !

呢個質素呢個價錢可以食120分鐘真係好滿足呀!最後飲多2支茶消下滯,食埋movenpick 雪糕我。。。好飽喇😋😋😋
2021-06-26