.土瓜湾嘅呢一间HeySoNuts 小编真系已经帮衬咗好多年亦都介绍过好多次 每次食新嘢 小编都会出个post介绍一下 今次都唔例外.🐷红酒慢煮牛面颊肉配薯蓉
慢煮技术令牛面颊肉嘅质感变得极为柔软 入口即化 红酒嘅香气提升咗整体味道层次 而且仲会有一碟仔蔬菜 里面嘅红萝卜朔晒啲汁 非常之入味 配上滑嫩薯蓉 其实净系食呢一个已经饱饱地.🐷黑啤自家制烟熏猪腩肉意大利饭
呢个都系第一次食嘅 上次想食嘅时候冇晒 今次早啲去终于有得食 上菜嘅时候就见到呢一个意大利饭 好似啱啱煮好咁样非常之热 店员仲好贴心咁样提醒我哋小心焫亲只手 猪腩肉经过黑啤烟熏 黑啤嘅味道都几突出 香气四溢 肉感既juicy又几有嚼劲.🐷70%比利时脏脏黑朱古力日式梳乎厘班戟
呢间餐厅嘅souffle pancake 真系出晒名充满好蓬松好有空气感 口感好到不得了 而且仲食到里面嘅蛋香味 今次就食佢哋嘅朱古力味 上面嘅朱古力定真系超级浓郁 70%小编就觉得真系啱啱好 朋友钟意食苦啲 小编就钟意食冇咁苦嘅朱古力 70%叫做真系可以迎合比较多人嘅口味!.🐷姜味麻薯窝夫配黑芝麻蓉及香草雪糕
窝夫外脆内软~ 姜味带一点点嘅刺激 而且
🐷红酒慢煮牛面颊肉配薯蓉
🐷黑啤自家制烟熏猪腩肉意大利饭
🐷70%比利时脏脏黑朱古力日式梳乎厘班戟
🐷姜味麻薯窝夫配黑芝麻蓉及香草雪糕
窝夫外脆内软~ 姜味带一点点嘅刺激 而且窝夫里面系夹住左啲麻薯 所以令到个饱足感好高
配上香浓黑芝麻蓉同香草雪糕 又冻又热捞埋一齐食 口感同味道层次丰富
姜味加麻薯加黑芝麻味 成件事有一种食紧 黑芝麻汤圆嘅错觉
🐷绿茶鲜奶
简单但不平凡 绿茶同鲜奶嘅结合平衡得宜 既清新又提神
HeySoNuts
📍土瓜湾北帝街147号地下3号舖。
#吃货日常#香港#茶餐厅#Cafe#面包#西餐#中餐#日本菜#韩国菜#泰国菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #土瓜湾 #土瓜湾好去处 #土瓜湾美食