2021-11-25 167 浏览
原來大圍小館上個月已經有新嘢推出!係時令秋風起必食嘅臘味系列😍一見到佢Facebxxk個Post就想衝去試!仲見到佢哋介紹啲臘味係用「錦祥號」烹調😋呢間錦祥號係本地老品牌連家燕媽媽都話好!真係唔試唔得🤩一行四人我哋叫咗:金腿鮮淮山炒雞油菌🍄第一次聽雞油菌,即刻去谷哥search吓真係好猛料!係四大名菌之一!菌香!仲好好味😋完全冇比金華火腿嘅咸香蓋過!芋蓉臘味盒:外脆內軟!芋溶好棉,加埋臘味香,一流!甜梅菜竹笙蒸茄子🍆竹笙同茄子清淡但勝在夠索味,突顯甜梅菜嘅味道!贊油加豉油,撈飯無得頂!無花果肉排🥩無花果好味!唔太酸又好醒胃,睇怕菠蘿咕嚕肉都要讓路啦😋豆醬雞:寫明採用新鮮雞👍🏽黃豆醬都幾清淡,食得出好香黃豆味!勾魂叉燒:呢味無得輸囉!仲比以前佢個「第一叉」更出色!事關佢用咗十五年陳皮製成嘅醬汁,再用火鎗炙燒😋😋😋唔叫你一定後悔😎
芋蓉臘味盒:外脆內軟!芋溶好棉,加埋臘味香,一流!