2023-01-08
同老公慶祝周年紀念,搵搵下就搵咗呢間試吓。入到去暗暗地如幾有情調,同埋覺得好有驚喜,因為嗰啲係卡位同埋有高嘅椅背,感覺坐得舒服。餐廳有個二人燒肉套餐都有晒想食嘅嘢,有肉有海鮮,可以唔使諗。餐廳企理又乾凈,食得好安心。枱上仲有多款醬料,有自家燒肉汁、日本醬油、檸檬汁等等,咁可以試到唔同口味,唔使點嚟點去都係得一款。先食沙律,沙律菜都乾淨、好清新。主要落咗黑醋同蟹籽令成個沙律好脆口同新鮮,份量適中,夠2個人食,當然多少少會好啲,始終食燒肉配菜係不可分割嘅!可以食埋先付二品,即係前菜仔有牛蒡、蘿白漬,都算係咁。之後餸菜都陸續快速送上,樣樣都睇上去好優質。套餐本身有丼飯,入面有味素、溫泉蛋同蟹籽,只需要拌勻加紫菜碎就係絕配丼飯,好味其實可以好簡單,就算無味素都好味。至於刺身三點盛就有二人份嘅大蝦、帶子同八爪魚片,每人試食式食各一片咁,又新鮮冰鎭咁,點到即止。未食紅肉之前,呢碟時令海鮮三盛盤可以話係成個等套餐嘅重中之中,有大大粒帶子、一小錫紙盤嘅生蠔(要熟食)、仲有新鮮鮑魚,可以大飽口福,唔使一人食一舊。之後食安格斯牛小排、安格斯牛粒、厚切牛舌心、蕯摩赤雞腿肉、赤雞腎,感覺似食貴價燒肉咁,肉質都
之後食安格斯牛小排、安格斯牛粒、厚切牛舌心、蕯摩赤雞腿肉、赤雞腎,感覺似食貴價燒肉咁,肉質都實凈,無騷味。
p.S.呢度服務好好,都好耐心介紹餐點,有問必答,好有禮貌、親切。