2021-11-22 236 浏览
咁大个人第一次去食私房菜托好友嘅鸿福😆😆加人工咁大件事,点都要请我食饭啦。朋友之前嚟过一次,话印象唔错,所以就预早几日book咗位。地点喺湾仔,都尚算方便。我见识少,以为私房菜会冇乜选择,点知嚟到见到餐牌,都有好多页!基本上可以话系应有尽有🤔🤔 一场嚟到,唔想错过最精彩嘅嘢食,最好就系叫店员介绍😆😆超钟意饮汤嘅我,真系饮到嗌晒救命!真系好好饮!啲汤嘅胶质系令到啲汤有少少浓稠,味道唔会太咸,饮到螺头汤应有嘅鲜甜👍🏼👍🏼👍🏼 好满足👍🏼👍🏼👍🏼呢个好似系炸鸽酥🤔🤔睇佢个样,密密实实,食落都有惊喜!原来系用芋泥包住左一啲炒香左嘅肉碎,外面酥脆,唔油腻,内涵分量恰到好处,味道调节得好好!仲食到少少润,可能系乳鸽嘅肝,够晒咸香,正!虾虾炒芥兰,依个煲仔上既菜都唔简单,屋企整都真系未试过/直头冇谂过可以咁整!佢系用咗虾干,同埋新鲜嘅虾,再用虾酱炒芥兰,菜够嫩够脆,明显系有拣过处理过👍🏼👍🏼虾酱味香到一个点,令人食到津津有味😁😁压轴再食埋个名门炒饭,镬气十足,炒饭粒粒分明,最重要系好多材料,再一次出现新鲜虾肉!仲有叉烧,瑶柱👍🏼👍🏼成餐饭都非常精彩,虽然我哋都冇叫到乜嘢极度奢华嘅菜式,但平凡嘅食材,
咁大个人第一次去食私房菜
地点喺湾仔,都尚算方便。

呢个好似系炸鸽酥🤔🤔

名门炒饭

成餐饭都非常精彩,虽然我哋都冇叫到乜嘢极度奢华嘅菜式,但平凡嘅食材,都能够凸显出私房菜既唔同,每一样野表现都好出色,值得推荐😁😁
名门炒饭