2015-11-12 4147 浏览
相约家人食饭,老公前一日才在openrice揾下有咩好食,因为尖沙咀较为方便各人,所以就search下尖沙咀区,之后就俾老公发现呢间NEW食肆了!估唔到早一日订位都ok! 拣菜单…3选1,拣咗B餐!其实"源味"同我心目中的私房菜并唔一样(虽然我都未试过),我总系觉得私房菜系会有D特别菜式,平时无咁易食到,但系佢个菜单就无咩惊喜,同酒楼套餐差唔多!不过…呢度有两房一厅三张枱,一房一枱客,够晒私人空间,慢慢食,倾下讲下,仲唔系"私房"菜! 虽然菜式无咩惊喜,但食材新鲜足料,味道相当唔错,姐姐服务又好好,不时加水收碟等,招呼周到,整体都很满意! 临走前同主厨陈生倾咗阵偈,睇佢咁后生,估唔到煮嘢食咁有水准! 佢话16岁就开始出嚟做嘢,累积经验. 陈生乡下系梅县,客家人,其实可以考虑在菜单中加番D客家小菜,咁样应该会更加吸引!

估唔到早一日订位都ok! 拣菜单…3选1,拣咗B餐!

其实"源味"同我心目中的私房菜并唔一样

无花果红萝卜栗子瘦肉原盅炖汤