2020-08-03 1297 浏览
因为政府禁止晚饭时段堂食,所以同朋友行街买外卖返屋企食,之前已经路过几次呢间小店,但见店仔细细,要坐街边所以一直无试。今日终于鼓起勇气去试下,本人一向好意粉,所以拣左黑松露鸭胸意粉,朋友拣左炭烧鸡扒炒乌冬。由于即叫即制,所以制作需时,前前后后加埋都等左30分钟。由于太饿所以唔记得影相,一打开盒最香系鸡扒炒乌冬,因为个面落左大量紫菜条,令个炒乌冬啲镬气涌晒出黎。调味好好,唔会太咸,而且乌冬仲保持到好弹牙,朋友劲Like话下次一定要encore。至于我个黑松露鸭胸意粉,黑松露酱好足料,鸭胸肉亦煎得好香,意粉都好有咬口,我最怕啲意粉林晒一挞甘,佢唔会,佢系条条分明,唯一缺点系佢落左三色椒,我个人唔好,整体而言,水准好高,绝对值得一试。

2020-07-29
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 黑松露鸭胸意粉
  • 炭烧鸡扒炒乌冬