2017-08-14 595 浏览
話咁快就已經開始熱啦,呢個時候最好就係食返啲雪糕雪條消消暑!位於中環天星碼頭嘅雪糕店,英文解作「冰屋」,就咁聽落已經覺得夠晒涼浸浸,加埋佢喺碼頭,更加覺得份外寫意。原來店主選擇喺度開舖係因為懷念細個搭船嘅感覺,喺度望住一家大細、各式各樣嘅人潮往來,開心享受生活就更加開心!喺呢度開雪糕店,不時受住自己嘅旅行經驗或者食材嘅啟發轉換口味,就可以令大家行過路過更添樂趣同埋加添開心回憶啦!童年回憶幾時都想留住,今次小編即刻試下加。個雪糕帶少少麥芽味,上面仲有麥提莎碎,感覺好熟悉。童年回憶又點止一樣,都係其中一個點晴推介。雪白嘅顏色,白兔糖甜絲絲嘅味道,幾時都一樣咁令人滿足!香濃士多啤梨感覺好fresh,又唔係似假味士多啤梨,入口味道帶少少奶味,好似真係飲緊奶昔咁!

好立克味Gelato
白兔糖味Gelato