2022-07-17 58 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 坚尼地城 - Lex Coffee ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 睇得食得艺术品 好开心嘅一餐~呢间系我心目中数一数二优秀嘅餐厅价钱唔算贵而且值得餐厅环境好似令我置身艺术馆咁有好多当代艺术家嘅作品例如Andy Warhol 滑板、村上隆花花布艺櫈 坐得舒服 😌 都好有自在感 🔹Boston Lobster Linguine 龙虾意粉 $218新出嘅龙虾意粉 龙虾肉弹牙 而且好大条完全唔苦唔会过咸 食落一啲都唔干 🔹Salmon Fillet 三文鱼 $198牛油果酱出色 三文鱼柳皮超脆口肉好嫩滑 配牛油果酱嘅配搭 感觉好新鲜薯仔都好软 好好食🔹Huevos Rancheros $98有好多墨西哥片喺上面 卖相好特别不过其实有少少唔方便所以拎返落嚟都系单独食最钟意食就系只流心蛋同脆包超夹🔹Tiramisu $78呢个Tiramisu超级靓呀浸咗Espresso嘅海绵蛋糕就咁用匙羹一切就切到啦咖啡香、酒香浓郁🔹Artsy Print Chocolate base $88平时出去饮一杯野 顶多会觉得好靓如果可以将关于另一半/ 朋友嘅相放埋入食物入面嚟到俾个惊喜佢 相信

睇得食得艺术品 好开心嘅一餐~

呢间系我心目中数一数二优秀嘅餐厅
价钱唔算贵而且值得
餐厅环境好似令我置身艺术馆咁
有好多当代艺术家嘅作品
例如Andy Warhol 滑板、村上隆花花
布艺櫈 坐得舒服 😌 都好有自在感

全部摆盘都好有心思 会好期待𩠌菜嘅来临
如果有睇我食评嘅 我真系好少会赞一间餐厅系优秀
但系呢间我觉得绝对值得
环境食物都冇得挑剔

◆*.◆*.◆*.餐厅资讯◆*.◆*.◆*.
📍Lex Coffee (西环)
西环坚尼地城卑路乍街100号地舖

喜欢我嘅分享:请follow, like and share @elaine.eat

🔎冇头绪:#elaineeat
🔎发掘同区美食:#ee西环
🔎发掘同类美食:#ee西式 #eecafe

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger