2021-07-30 2169 浏览
第一次嚟呢間餐廳,經佢eshop訂位有折,埋單$268一位😋價錢平而我哋係主攻生蠔,所以冇其他期望🤣自助餐一開始,我已經目標好明確去拎生蠔🤓冰上只有兩碟,唔係即場開,係廚師由廚房拎出嚟.經我唔精密計算,隔10-20分鐘(越嚟越慢)先會refill一次,每次2X隻,所以都係手快有手慢冇😅 好彩當日食客都自律,每人拎2-4隻,冇出現搶食,奈何refill蠔真係慢,要金睛火眼睇住廚房幾時出嚟,一見到就好起身排隊喇~.由於每人$300都唔洗,我唔會投訴呢種做法想食得輕鬆啲就要俾多啲錢了🌟生蠔🦪好厚肉好creamy🤤海水味較淡,食得好飽,非常滿意🌟蝦、青口一般,冇乜味等蠔期間食下其他野,正常 冇乜特別深刻,有芝士食都唔錯見到壽司係唔開胃的,睇落差過爭鮮平時我都唔好熟食。呢度熟食比較家常,味道全部都偏咸,見到多人食蒸魚但我冇食🌟甜品食咗自家製豆腐花、腐竹蛋糖水:味道唔錯 但唔回本🤣Cheese cake: 好有顆粒感,應該魚膠粉問題雪糕係雀巢杯裝:唔洗試啦 食豆腐花🌟飲品有一jar檸檬茶任飲,好甜,應該係康師傅仲有兩個湯同咖啡機忌廉湯太杰🌟總結如果你眼明手快拎到蠔(我食咗9隻)就會好滿意🤤 有折對
價錢平而我哋係主攻生蠔,所以冇其他期望🤣

自助餐一開始,我已經目標好明確去拎生蠔🤓
冰上只有兩碟,唔係即場開,係廚師由廚房拎出嚟
由於每人$300都唔洗,我唔會投訴呢種做法
想食得輕鬆啲就要俾多啲錢了

🌟生蠔🦪
好厚肉好creamy🤤海水味較淡,食得好飽,非常滿意

🌟蝦、青口
一般,冇乜味

等蠔期間食下其他野,正常 冇乜特別深刻,有芝士食都唔錯
見到壽司係唔開胃的,睇落差過爭鮮

🌟甜品
食咗自家製豆腐花、腐竹蛋糖水:味道唔錯 但唔回本🤣
Cheese cake: 好有顆粒感,應該魚膠粉問題
雪糕係雀巢杯裝:唔洗試啦 食豆腐花

🌟飲品
有一jar檸檬茶任飲,好甜,應該係康師傅
仲有兩個湯同咖啡機
忌廉湯太杰

🌟總結
如果你眼明手快拎到蠔(我食咗9隻)就會好滿意🤤 有折對得住價錢有突