2018-09-23 678 浏览
呢间小店系由一对夫妇开嘅,丈夫系日本人负责厨房,太太负责落单收钱,卖嘅系日式家庭料理。店虽然小小的座位不多,但看得出来有用心装饰摆设,感觉舒服,好似系日本民宿食紧嘢嘅感觉。我其实一直都有帮衬开,因为隔一排就会怀念佢嘅味道。晚餐啲set 会包埋个汤同3碟前菜,汤系miso soup, 前菜就每次都唔同款的,但都系好味道嘅!今次我叫左个吉列猪排set。佢个miso soup 一饮便知龙与凤,同出面果啲完全唔同味道。听讲日本人每个家庭都有自己煮miso soup 嘅recipe. 我估呢间嘅味道应该流传自佢地嘅家族吧。miso soup 入面有萝卜、豚肉、菇,好大一碗好丰富的。猪排饭都系保持一贯水准,个汁其实都好影响成个饭,佢系恰到好处,唔会话太甜盖过其他味道。以呢个价钱可以食到呢个水准,真系无嘢可以挑剔啦。

我其实一直都有帮衬开,因为隔一排就会怀念佢嘅味道。

以呢个价钱可以食到呢个水准,真系无嘢可以挑剔啦。