2019-07-07
今日約咗女友去荃灣打保齡球,做運動之前當然要醫下個肚先啦。女友話要食拉麵因爲冇帶佢去日本。荃灣悅來坊入面有間元札幌拉麵店,一於帶女友試吓。一入去見到超巨型多啦A夢。茶杯印上餐廳名字,別具特色。客人可以選擇麵質同湯底,湯底包括鹽味、醬油同味噌。至於麵質有分軟、中等同硬。另外餐廳提供自選三寶套餐,拉麵加小食加汽水都係$78。不過我就冇叫自選三寶套餐,因為我想食嘅元拉麵唔包括在內。不過元拉麵加餃子都好平。拉麵方面,我揀左味噌湯底。麵條屬於有咬口嗰種,大量芽菜係底,所以份量算幾多。味噌不會過鹹,可以接受。叉燒真係超大片,喜出望外。餃子非常多汁,外皮保持香脆。餐廳嘅串燒同樣出色,特別係牛舌同雞軟骨。牛舌外皮稍脆,入口軟稔。雞軟骨一串有十幾粒,認真扺食。值得一提,餐廳有免費Wifi,而且貼埋密碼係牆上,啱曬同我一樣成日用曬電話數據既朋友。拉麵餐加兩款串燒大約$130,真係又抵又好食。
一入去見到超巨型多啦A夢。
茶杯印上餐廳名字,別具特色。
叉燒真係超大片,喜出望外。
餃子非常多汁,外皮保持香脆。
雞軟骨一串有十幾粒,認真扺食。