2019-11-09 974 浏览
收工後一支公,諗住普普通通食個飯。呢間小店開左一段時間,好耐之前食過一次,今日經過決定再幫襯。店面不是很大,大約可以坐廿位客人。當時大約晚上七點半,間舖大約七成滿。我和另一個單人食客搭枱,坐一張四人枱。店舖主要供應面食,例如招牌沁沁面。雖然食物種類不多,但食過好幾款,味道都很好。👆🏻落單紙。街坊價,食個面再加個餸都只係幾十蚊。埋單唔駛加一。抵食!我點了一個沁沁面,加8蚊加了豬腩肉。沁沁面的湯底是人蔘湯,人蔘味濃郁,食得出冇加味精。好味到當湯飲,飲左大半碗。特別要講下隻溏心蛋,食落有香濃嘅鹵水味,texture 好似滬菜嘅燻蛋。食到一半發現了一小截人蔘,果然真材實料。店舖嘅裝修、燈光,同埋食物嘅擺盤,令拍攝出黎嘅相一 d 都唔 ig-able。可能單憑相片你會覺得沁沁面唔吸引,食落先知真係好好味。平實但高質嘅小店,值得支持。

沁沁面加豬腩肉

食到一半發現了一小截人蔘,果然真材實料。

平實但高質嘅小店,值得支持。
2019-11-06
沁沁面加豬腩肉