2021-07-18 260 浏览
抹茶竹帘冷乌冬 配洋葱牛肉 抹茶乌冬单食,抹茶味会比较出,当你点咗佢嘅冷面汁之后,个味反而会冇咁出。𠮶日店员推荐我哋试特别嘅乌冬,佢话每日净系会出五份。我觉得钟意食抹茶嘅可以一试。冷乌冬仲有附上芝麻葱芥末同姜未,加埋乌冬汁上面非常之夹,夏天食一流。食得出佢嘅洋葱牛肉既牛肉系用靓货既。牛肉好厚身有牛味唔会过肥,亦都腌得啱啱好洋葱唔会过淋。铿鱼汤白味噌锅烧乌冬 佢好似一人打边炉咁,乜嘢料都有。但系原来入面用𠮶个牛肉同洋葱牛肉系一样嘅。叫咗呢个话就可以单点,唔使再加其他配菜啦。但系我觉得佢嘅汤底有少少失色,除咗有少少咸味之外,我觉得佢个汤唔系好够层次。 另外仲食得出佢冷乌冬同埋叶乌冬嘅粗度有啲唔一样,热嘅乌冬梅比较粗,可以保持到佢嘅弹性同埋烟韧。𠮶日我仲有叫到佢哋嘅骨付鸡。即叫即烧非常好食,不过觉得佢当日放得太多七味粉有啲太辣。佢系脆皮既,咬落去非常juicy,仲有少少蜜糖味 。
抹茶竹帘冷乌冬 配洋葱牛肉

铿鱼汤白味噌锅烧乌冬