2018-12-04 273 浏览
因朋友推荐,见到Open rice 订座会有88折,所以特意跟朋友一试,谁知道结果~唉! 我地两个女仔叫左一份威灵顿牛肉,一份Fish & Chips同一份水牛城鸡翼。等菜的时间唔耐,而且仲会有小吃送,是墨西哥薄脆配千岛酱,吃完可以再添。首先上菜的是小食水牛城鸡翼,卖相不错,共有6只。可惜金玉其外,败絮其中,最主要是鸡亦好似炸完再炸,好dry!鸡亦无咩味,只有 外面个层酱味道还可以,酸酸辣辣,不过会有点呛喉。然后是Fish & Chips,是最差的一道菜,鱼柳薄到好似纸咁,连外面个层脆皮都厚过D鱼柳。仲超多油。有沙律菜同薯条拌碟,沙律菜的黑醋略甜,薯条同鱼柳一样超高含油量,同鸡亦一样炸完再炸,里面仲要有D新炸不过炸唔透嘅薯条,好怪最后是威灵顿牛肉,是唯一令我地OK的一道。牛肉是Medium rare 到 Medium。里面的野菌亦炒得颇香,冇腥味,配菜还可以。唯一的是酥皮有D油。最后埋单$543蚊,简单总结就是食左一桶油入肚。

最后埋单$543蚊,简单总结就是食左一桶油入肚。
Fish & Chips
Beef Wellington