2021-08-02 19 浏览
同朋友入元朗食野,諗住食雞煲,就上網搵左間去食。餐廳嘅位置唔喺大馬路,要轉入去細巷先見到,不過跟住google map唔算難搵。餐廳地方唔大,但係座位唔會好迫,坐得都寬敞舒服。同埋好乾淨冷氣好足,啱哂我呢D又怕熱又想打邊爐嘅人。雞煲 - 因為我唔係好食得辣所以叫咗bb辣,不過比起一般嘅辣度稍為再偏辣,朋友食開辣都覺得幾惹味。兩個人叫咗半隻都好夠食,因為真係好足料,啲雞係多肉有雞脾,絕對唔係俾晒啲雞頸雞腳充數,同埋都有好多配料,入面又有豆卜、雲耳、芫茜、洋蔥等等重點推介吓打邊爐嘅料響鈴 – 呢個完全係驚喜,以為會係平時食開預製個種,點知係餐廳即炸的,好鬆脆好香,可以直接食都可以浸落湯再食,仲配埋雞醬俾我哋,直接食都唔會覺得好dry安格斯封門柳 – 非常新鮮,切得好薄,一淥已經可以食,細細哋一塊入口都非常有牛味脆鯇骨腩- 好新鮮好脆,食入口勁爽脆,絕對唔係用普通鯇魚片黎充貨瀑布芝心牛丸 – 出面係一層牛丸包住入面全部都係芝士,芝士好滑,不過記得要小心辣嘴同埋想講老細超nice,落單時好有耐性亦都好用心推介佢哋嘅食物。
同朋友入元朗食野,諗住食雞煲,就上網搵左間去食。

重點推介吓打邊爐嘅料