一直都偏爱去揾无麸质嘅蛋糕嚟食,食完唔会肚胀胀,但系市面上都得返唔系好多间容易买到。听闻呢间InfinitiC今日系最后一日堂食,特登慕名而来食吓佢嘅切饼。之前食过几次都觉得,佢嘅味道系甚至比有麸质嘅蛋糕更好食。可惜每次食完一间,𠮶间就执笠,例如西环、海港城、K11Musea店,而家已经执剩呢间中环店,今日之后都冇了。🥺 未来要转做网上订购,要预先订货,就唔系咁容易食到了。巴斯克柠檬芝士蛋糕 + 热黑朱古力 (Keto version)而家潮流兴食巴斯克芝士蛋糕,呢间都出咗,个芝士蛋糕做到软滑软心效果,甜度点到即止,亦都唔会有好臭嘅芝士味。上面嘅柠檬酱简直系画龙点睛,增加咗清新嘅感觉。市面嘅巴斯克芝士蛋糕切饼都偏细件,但系呢间份量够大。简直系相逢恨晚购买一杯饮品就可以半价买sliced cake 🍰 。呢度嘅饮品可以加$5转Keto version。出面好多Cafe转用植物奶都只系得豆奶同燕麦奶可选择,但呢度系用杏仁奶实在太好了,真系好适合生酮人士。希望未来佢会再出堂食啦,到时一定会支持
巴斯克柠檬芝士蛋糕

简直系相逢恨晚

希望未来佢会再出堂食啦,到时一定会支持
2024-04-14
用餐时段