2019-07-01 68 浏览
呢班港女同我共事左差不多两年😂差不多次次约食饭就要相机食先📸有时真系影到2046都未影完🙄饿到我想杀人🔥但系原来知道冇得日日对之后,会变到咁唔舍得佢地😭 好啦,迟啲江湖再见👋🏻入正题🤣呢餐散水饭去左有小泰国之称嘅—九龙城食😍我相当满意😍越南拼盘(虾卷、春卷、粉包、虾饼)➡️因为唔够分,所以试唔齐款🤣我试粉包同虾卷🤤本身入面啲料嘅调味都好足够,唔点汁(应该系鱼露?)都ok👍🏻 虾都爽口生菜包➡️猪肉碎辣辣地好惹味🤤生菜又中和返个油腻感🤤好想自己食哂一碟😍😍大虾柚子沙律➡️虾肉爽👍🏻柚子酸酸甜甜咁,好开胃😍不过份量细左啲,一人分得两三啖,唔够喉盐烤鲗鱼➡️大量粗盐覆盖鱼皮,鱼身中间又塞满香料🤤咸咸香香咁,谂起又流口水菠萝炒饭➡️ 菠萝切到细细粒咁,啲汁容易啲渗入饭度👍🏻令啲饭都好香甜🤤 再加埋上面嘅肉松,我觉得我一个人又系可以食哂成个😍甜品拼盘(芒果糯米饭、椰汁西米糕、椰汁红豆糕、椰汁大菜糕、椰汁千层糕、拉椰糕)➡️大爱芒果糯米饭😍饭好软糯,芒果好甜🤤红豆糕好多豆😍 拉椰糕好烟韧😍其余嘅冇试到,但系听大家嘅评价都系唔错嘅🤣埋单$721,五个人食都算可以接受啦😍(每人仲叫饮品,椰青同青柠梳打)呢餐为我份

椰青

埋单$721,五个人食都算可以接受啦😍(每人仲叫饮品,椰青同青柠梳打)呢餐为我份工画上左完美嘅句号🤩 祝我自己前程锦绣啦😂😂
2019-05-11
等候时间
5 分钟 (堂食)
椰青
  • 甜品拼盘