2023-04-07 1082 浏览
我想讲荔枝角Aeon都唔系第一次嚟,今日Lunch过嚟揾食,见到呢间炸鸡店喺12点几都几乎坐满,而且行过都有啲香气扑鼻,咁今日同两个同事就决定一试。由于同事玩紧断食兼戒淀粉质,呢度啲嘢都几啱佢哋食,因为决绝的话可以走饭。由于我哋都系第一次嚟,所以睇完一轮餐牌都系决定叫睇落最basic嘅Karayama 定食,当中包含四件炸鸡髀肉、椰菜丝沙律、面豉汤、饭,仲有两款酱汁配搭;唔食饭嘅同事再外加一碟鸡软骨。餐牌入面都系以炸鸡为主,但竟然见到有海南鸡饭,呢个显得少少格格不入。但所有丼饭、定食嘅价钱都非常合理,大概$49-$69,呢啲价位,今时今日真系食个茶餐都唔得。一坐低就发现隔离坐住一枱日本客人,立时觉得无拣错,日本人都嚟食仲唔系正宗日本菜。😂食物上枱,我哋一行三人都系相同嘅定食,店员亦算细心,问边个走饭,好等佢送餐正确。椰菜丝系好似去食贵价炸猪扒𠮶种,都系自己加麻酱进食,啲丝都切得够幼身,所以食落都够爽脆。另外就系炸鸡嘞,千祈唔好睇少佢哋,佢哋全部都热辣辣,咬一口即时感受到𠮶股脆香,而佢炸到咁香口嘅同时都无话令到件鸡干身,反而肉质仲系保持嫩口多汁,very juicy!! 绝对超值,性价比

炸鸡定食
Karayama炸鸡定食

另外就系炸鸡嘞,千祈唔好睇少佢哋,佢哋全部都热辣辣,咬一口即时感受到𠮶股脆香,而佢炸到咁香口嘅同时都无话令到件鸡干身,反而肉质仲系保持嫩口多汁,very juicy!! 绝对超值,性价比其高!

至于鸡软骨呢就正常,但加份位系佢够热,同埋真系够脆!👍🏻
炸鸡软骨

食到咁上下,我哋发现餐厅外开始现人龙,我哋就食饱埋单走人!留意返呢度系有加一收费的。
2023-04-06
炸鸡定食