2021-09-23 1104 浏览
屯门景峰嘅猪大王出名食猪扒、猪杂,好多人慕名而来食,屯门店系总店,之后喺旺角都开左分店。入到去店舖环境企理、干净,侍应态度几好,星期六1点几等左五分钟就入得!👑皇牌八宝面(米线) 拼猪手 $80★★★★★汤底饮落都几香浓👍🏻,淡淡胡椒味,有啲菜粒同埋肉碎,饮完唔会觉得口渴,唔似落左味精,八宝咩都有D,每款都有3件到,一次过食哂咁多款,包括有猪润、猪腰、猪肺、猪脷、猪粉肠、猪肚、猪肉丸、肉片,样样都新鲜唔错,重点系够干净唔会有阵味。猪润有小小老,但个猪肉丸、猪脷弹牙爽脆,肉片唔嚡口滑身,食落几重猪味!食落好丰富,个汤又正,绝对对得住个价钱!反而加钱叫猪手就冇咩惊喜,太大旧食落唔太方便,唔够味似煲汤料。米线一般正常,如果叫汤饭连埋汤食仲正。。👑皇牌猪扒汤饭 (+$13转莞茜皮蛋汤) $65★★★☆☆汤饭够哂热出哂烟,想快D食都唔得。转左莞茜皮蛋汤反而冇咁大惊喜对比皇牌八宝个汤。汤底有巨量莞茜、葱同D炸蒜,皮蛋大概一只份量,味道唔够浓郁,似就咁放左落去嘅感觉。但汤饭最灵魂系个汤,所以认为一般普通左D。饭唔算太腍身,但有啲一黎已经系一旧旧。皇牌猪扒分开碟上,唔会浸到腍哂,一份都几大件,食落够味
皇牌八宝面(米线) 拼猪手
👑皇牌八宝面(米线) 拼猪手 $80
★★★★★
皇牌猪扒汤饭 (+$13转莞茜皮蛋汤)
皇牌猪扒
👑皇牌猪扒汤饭 (+$13转莞茜皮蛋汤) $65
★★★☆☆
汤饭够哂热出哂烟,想快D食都唔得。转左莞茜皮蛋汤反而冇咁大惊喜对比皇牌八宝个汤。汤底有巨量莞茜、葱同D炸蒜,皮蛋大概一只份量,味道唔够浓郁,似就咁放左落去嘅感觉。但汤饭最灵魂系个汤,所以认为一般普通左D。饭唔算太腍身,但有啲一黎已经系一旧旧。皇牌猪扒分开碟上,唔会浸到腍哂,一份都几大件,食落够味唔会干有肉汁,肥瘦啱啱好唔会太油,如果佢外面层皮系香脆嘅会更好食。
皇牌猪润汤饭
👑皇牌猪润汤饭 $53
★★★★★
汤底香浓同皇牌八宝一样味道,叫左汤饭,有劲多菜芯粒、葱花,连埋D汤同饭一齐食,好正!食得辣既可以加小小辣椒油,仲加惹味!猪润一啲都唔小起码有成6-7大块,唔系薄切,系厚身,食落更加有口感!猪润新鲜,够哂干净,爽脆带小小粉感!同样差唔多食哂、饮哂成碗汤之后都唔会觉得好口渴,十分推荐!

🌟总括:皇牌八宝面汤底正,八样𩠌都好食,钟意食猪杂唔好错过!皇牌猪扒中规中矩,两个人可以叫一份Share一齐食;唔太推荐加钱转莞茜皮蛋汤,冇咁特别。皇牌猪润汤饭好食,够哂足料,厚得黎又爽脆。
等候时间
5 分钟 (堂食)
皇牌八宝面(米线) 拼猪手
皇牌猪扒