餐厅: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-12-15 282 浏览
今日放工同女友约铜锣湾见,行左阵街,就肚饿揾野食,行左去灯笼街觅食,最后见到间好似新开既居酒屋,装修几靓,所以就入左去,入面都几多客人,但好彩啱好有位,唔洗等,见啲野食几啱胃口,所以就决定食。我哋叫左沙律、辣酒煮冻花螺、伊比利亚猪、蟹盛御好烧、日本炒面、蟹肉忌廉饼、白鳝,同埋两杯威士忌Highball 。首先黎左两个冷盘,沙律系个冻生蕃茄,系一个人份量,我哋share 黎食,酸酸甜甜,好开胃,唔错;辣酒煮冻花螺,冷盘比想像中份量大,辣辣地甜甜地,食落好爽口,唔错。食完冷盘就到正餐,首先黎左蟹肉忌廉饼,蟹肉同忌廉完美配搭,味道啱啱好,推介。跟住到伊比利亚猪,烧猪扒,上枱时望到个样已为佢好干,点知食落又烟烟韧韧,唔会好干,味道仲要唔错,好香猪扒味,推介。跟住再到白鳝,呢个价钱唔平架,所以本身期望系好大条好肥美,点知上到枱份量冇预期中大,味道系可以既,系多左啲小骨,要食得好小心。最后黎到蟹盛御好烧、同埋日本炒面,蟹盛御好烧劲多蟹子,味道适中,唔错。日本炒面都好算大份,虽然炒得几香,但可能已经去到尾声,所以并冇觉得好好食,不过可试。

2020-11-22