2019-02-25 1118 浏览
点样先算温馨,梗系一家人食温馨椰子鸡煲。椰香椰奶味好浓厚,白雪雪的每一旧鸡,虽然有椰简味但鸡味都好重。鸡的肉质比较结实,鸡皮好滑。但食这个煲不可以忽略配菜,所有配菜都已经入晒椰汁味!一家人一齐食饭,真系唔可以系咁讲嘢,如果唔系连食都冇得你食。食晒啲鸡之后,椰汁用嚟点炸鱼皮和煮乌冬都是不错的选择。甜蜜芝士牛奶鸡煲,好多芝士呀!每一旧鸡都好多芝士,好有感觉食紧韩式鸡!我就唔系好食到有甜蜜嘅味道,但绝对系缠绵!窝心醉鸡煲,一打开煲盖就闻到好重酒味,直情差啲晕低!食落口都系劲多酒味!如果唔想咁重酒味记得打开个煲盖,开火慢慢煲等啲酒味慢慢蒸发。冬天食醉鸡煲简直一流,食完包你一身暖。幸福麻辣鸡煲,BB辣都已经好难,绝对系其他铺头既中辣以上。因为可能我唔系好食得辣嘅关系,我感觉唔到幸福的麻辣。