2017-07-15 5120 浏览
因为朋友工作上有啲不如意所以我哋约好咗要去食放题疯狂食嘢去发泄佢心头之恨!!! 话明去食放题当然就要比平时一般咁放肆 呢一间放题其实都几有质素保证 所以都已经成日帮衬我哋八点半准时嚟到 好多人已经等紧了  日式放题不外乎都系呢几种食物刺身寿司卷物炸物熟食小食等等  由于实在太肚饿嘅关系我哋首先去到门口位置放小食嘅区域攞咗啲小食返嚟先 小食当中率先推介--小蚬~ 顶一顶肚之后刺身寿司都陆续上场啦!刺身有指定数样 三文鱼同带子都好厚切口感饱满而且象拔蚌亦都好爽脆鲜甜寿司当中生牛肉寿司不错有烧过牛肉薄切再加堆葱花好味 第二轮嘅就系小食 呢个蒜香牛柳粒再加埋避风塘炒尤鱼须亦都好惹味 分量少少对两个女仔来讲刚刚好焗野方面要推介呢一个焗蚝配料好惹味再加埋只烧蚝好惹味食到中段已经有啲饱所以出去再出下睇下有啲咩特别行过去饮品区 发现有惊喜!因为佢除咗普通放题有嘅饮品之外佢仲有清酒同埋梅酒可以比人哋饮饮我同朋友再睇中呢一点所以就一定要拣呢一间放题因为就系要用酒去扫清工作上嘅不快, 饮胜! 有没酒饮做当然要叫番啲小食啦鳗鱼串烧 烧菠萝 烧扇贝 我觉得呢三款小食陪梅酒系一流嘅感觉好似系居酒屋咁样好正 最后一

我哋八点半准时嚟到 好多人已经等紧了
日式放题不外乎都系呢几种食物刺身寿司卷物炸物熟食小食等等

顶一顶肚之后刺身寿司都陆续上场啦!

寿司当中生牛肉寿司不错有烧过牛肉薄切再加堆葱花好味

鳗鱼串

烧菠萝

鳗鱼串烧 烧菠萝 烧扇贝 我觉得呢三款小食陪梅酒系一流嘅
感觉好似系居酒屋咁样好正

最后一都唔少得饭后甜品雪糕有Movenpick同Haagen Dazs畀大家拣 都算系咁喇挂? hahaha!
2017-07-13
  • 烧扇贝