2020-07-16 9192 浏览
男朋友🎉Birthday🎂对于2个钟意😋食嘅人黎讲:🍣食美食😋已经系好大嘅惊喜🎉及乐事❤所以拣嘅餐厅以「我想食」为标准🤣🌞早餐食Omakase🍣其实都1:45🙈记得要早少少或准时去到,因为Lunch只做2轮。入坐后,我见职员已即刻call未到嘅客人,confirm book枱时都会提醒只留15分钟,所以准时到比较好,咁样有充裕时间享受用餐男友生日食豪少少,拣中间价钱💰set lunch🍣滑溜溜又足料嘅金箔海苔🍵茶碗蒸🍣清新+油脂+慢煮sashimi慢煮🐙八爪鱼好出色,无咗一般un嘅口感,反而系Lum同时好入味🤤🍣sushi好新鲜拍一拍会郁嘅akagai😍仲有自家腌制嘅清甜鱼子👍🏻火灸过嘅更显鱼油香🤤大虾🦐个款真系不得之了,将鲜虾×虾子×虾膏,1啖多重口感🤤🍣明太子青椒仔天妇罗咬落去嘅清脆声音表现,薄薄外脆做得非常之好🤤🍣迷你uni云丹盛放咗2~3层好澎湃嘅北海道uni海胆,味道清甜🤤好Fresh 嘅感觉😋🍣茶壸汤好足料‼️蟹、带子、鱼肉、菇等等,原来个青柠系挤系汤料上食作去腥之用⭕🍣手卷 净系记得个油脂感➕劲香脆紫菜而且拎之前师傅都有提醒我地要双手接,之后就好似饮酒咁放入口,好满足啊‼️食
男朋友🎉Birthday🎂
对于2个钟意😋食嘅人黎讲:
🍣食美食😋
已经系好大嘅惊喜🎉及乐事❤
所以拣嘅餐厅以「我想食」为标准🤣

🌞早餐食Omakase🍣其实都1:45🙈

男友生日食豪少少,拣中间价钱💰set lunch

🍣滑溜溜又足料嘅金箔海苔🍵茶碗蒸

🍣清新+油脂+慢煮sashimi

🍣sushi好新鲜

🍣明太子青椒仔天妇罗
咬落去嘅清脆声音表现,薄薄外脆做得非常之好🤤

🍣迷你uni云丹盛

🍣茶壸汤

🍣手卷
净系记得个油脂感➕劲香脆紫菜

食到饱饱时,师傅突然“生日快乐”递上点咗蜡烛嘅生日“吞拿蓉uni鱼子盛”~~ Surprise🎉🎉

(其实我都唔知,只系book台时有讲声佢生日,点知有惊喜㖞😁)
呢一刻男友已经好饱,所以食咗1啖之后,我就已经将uni同鱼子食咗落肚噜🤣🤣🤣🤣🤣

尾声以豆腐雪糕作结尾🍦

见到男友内敛得黎又满足、突然又收到惊喜又不知所措嘅样子真开心❤
2020-07-11
庆祝纪念