香港地时常有餐厅隐藏喺大厦之内,今次如果唔系同事带路都唔识嚟。话说某日外出工作,lunch时production同事想喺尖沙咀食平民野,唔好咁贵又饱肚,就带咗我去呢间联威,佢个门口要进入大厦大门,然后见到一个好似天井位竟然有间茶餐厅喺度,坚隐世。不过隐世又是否一定好味呢~环境☑️☑️呢个环境当然唔会系好靓,纯粹老茶一间,听讲呢度系好多司机大佬、导演摄影师嘅饭堂,即系好多男人!味道☑️☑️☑️佢成个Menu最吸引就系啲「皇袍乜乜物物」,个皇袍其实系用鲜奶炒蛋,所以个蛋会带点奶白色,会较为滑身。我今次拣皇袍叉烧饭,个蛋几滑唔错,只系个叉烧较为差,切得厚之余又有少少干身,完全好贴切男人窦食男人嘅粗豪叉烧饭。性价比☑️☑️☑️一个碟头饭加杯冻柠茶,盛惠$63,喺尖沙咀唔算贵唔算平啦,胜在坐位唔逼,又唔赶你走。

环境☑️☑️

味道☑️☑️☑️