2014-08-13 1658 浏览
平日行街經過,見到嗰招牌有大大個紅蕃茄,非常吸引,於是拿張菜牌睇一睇,見到菜式和賣相都想試一試。入內環境裝飾佈置簡潔,感覺很舒服。原來樓上仲有閣樓,可以比人包場開派對。講返D嘢食,我哋叫咗二人套餐……有咖喱雞飯、蕃茄龍利柳意粉、小食拼盤、甜品。先嚟嗰小吃,內有煎雞翼、薯條、煙肉卷。D雞翼好嫩滑唔會煎都好乾身,薯條炸得好脆口,配埋茄醬一流。煙肉本身都油膩,師父配合車厘茄食後感覺無咁膩。唔錯跟著主菜咖喱雞飯和龍利柳意粉,上枱已聞到好香嘅咖喱味。D雞肉同薯仔好入味,雞不是冰鮮,好嫩唔`鞋`口。D魚煎後肉質仲好滑唔會乾身。意粉入口爽唔會好諗加埋蕃茄醬汁……正呀甜品相對份量少咗,只係一球雪糕和兩小個窩夫。不過,今晚吃得好滿意!

2014-08-12