勁耐無同Tobey妹食晚飯,今晚難得兩姊妹都得閒就齊齊去食好西來到耀華街百樂中心,這橦樓一向多餐廳,好多間都食過,今次揀選心水餐廳是La Postre,一間食特色西班牙菜的餐廳18:00食晚餐,差不多被我包場一樣,這就是早下班的壞處~呵呵~!!芝士煎蟹餅是鎮店推介,其實是蟹肉焗蛋餅,面頭撒上芝士和類似木魚絲,蟹鉗已經去穀了,同蛋餅一齊放入口,蠻有鮮味大啡菇芝士釀蠔肉,牙T同Tobey妹對菇菇都是情有獨鍾的,一人一隻唔駛爭^^西班牙豬仔骨,勁彈牙惹味,Tobey妹食到停唔到口,如果條骨食得落肚,想信最後會連渣都無剩-.-好多時去到最後甜品部份都已經飽左七八成,無花果脆批不膩不滯口,配一球雪葩唔會太over,兩個人食剛剛好

芝士煎蟹餅

啡菇芝士釀蠔肉

西班牙豬仔骨

無花果脆批

题外话/补充资料: 雖然兩個人點菜不算多,但每道菜都好滿意,單看擺盤都知道廚師是很用心的,每道菜都新鮮即叫即製,我覺得享愛食物就是這樣,用心品嚐,欣賞廚師的手藝
2018-04-16
芝士煎蟹餅