餐厅: 磯野水產
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
老公一向都好钟意食海鲜,我自己就钟意食日本菜,于是就决左嚟呢间矶烧居酒屋一次过满足哂我哋两个嘅口味!餐厅唔算好大,但有设吧枱同卡座;餐厅中间位置摆放咗几个矶烧炉,可以比客人一边欣赏矶烧过程一边进食。首先系野菜条伴鳀鱼酱,鳀鱼酱用蜡烛座加热,咸香味浓,而且愈加热味道愈咸,建议要尽快食用。野菜条有白萝卜,青瓜同红萝卜,野菜嘅清甜中和咗鳀鱼酱嘅咸鲜味,味道更夹。穴子寿司,用穴子包里住寿司饭,中间再加上蟹籽做点火,一啖食落去非常满足!穴子烧到焦香,配合埋紫苏叶一齐食,味道更加有层次!火灸脑天额寿司,脑天额即系吞拿鱼额头嘅肉,鱼脂较重,所以会采用火灸嘅方式。第一次食呢个部位,肉质滑嫩,加埋系火灸关系,好香鱼油味,再带微微焦香嘅香味,入口即溶!好食!矶烧日本文活蚬,蚬嘅size非常大只,餐厅职员用火枪烧到个蚬开咗口,再慢慢用矶烧方法烧熟。蚬肉厚实弹牙,而且唔需要再额外调味,淡淡嘅海水味加蚬肉本身嘅鲜甜味已经好足够👍🏽整体餐厅嘅价钱虽然少贵,但用料食材的确新鲜足料,有机会会再encore❤️