2023-02-11
上星期去完呢間食過真是不得了,每度菜都是用心煮,色香味齊,真心值得介紹。肉料理CARVING西式廚師發辦日式西餐,上環市政大廈對面,上電梯見到月子中心,右手邊就到。座位寬敞舒服,服務員招呼有禮,每上一道菜,先介紹特色。我們Order full course testing dinner 前菜自家漬青瓜片,但覺得鹹啲。半熟日本A5和牛大根沙律,重點是和牛上面法國魚子醬好好味👍👍👏👏鹽漬原隻鮑魚配高湯凍,鮑魚淋滑配一粒粒高湯,使口腔有清新感覺😋😋yorkshire pudding大大粒三文魚子放在明太子慕斯上, 賣相一流粟米吉士湯,上面鋪滿香濃木魚片A5和牛生熟度剛好,和牛雖然 沒有油花,但都是好淋,伴碟本菇重菇味,蘆筍新鮮鱸魚釜飯,濃香味舞茸菇,每粒飯占滿油香,飯焦非常香口最後甜品:水牛芝士紅豆餅,餅皮軟熟,甜度剛剛好,最適合我唔鍾意食太甜的人食完後即時訂下個月,同屋企人再來😄😄
粟米吉士湯,上面鋪滿香濃木魚片
鱸魚釜飯,濃香味舞茸菇,每粒飯占滿油香,飯焦非常香口
食完後即時訂下個月,同屋企人再來😄😄