相約表弟去食五月花港台日料理。先在網上購下團購票$119一人。我買下了兩張票。去完動漫節當晚去食自助餐。一星期前電話訂位,但對方話7點檔無位。要改時間係9點晚上。加上如用團購票要多付$49一人算。購團票就係咁。次次都話7點無位。跟手要加錢。我地等咗5分鐘後坐下。個場全場滿座。大部份年青人為主。服務員先上魚生冷盤。我對魚生無興趣。表弟全部食哂。之後上咗個凍蟹腳。個凍蟹腳充滿海水味。之後點了多春魚天婦羅、秋刀魚、壽司、八爪魚串燒、雞軟骨串燒、牛柳、及意式蛋糕。八爪魚串燒及雞軟骨串燒肉汁同口感非常好。彈牙爽口,兩個串燒温度剛剛好。其次條秋刀魚都唔錯。好鮮甜。碟牛柳我無食,因我信佛,表弟食哂。天婦羅一般水準。意式蛋糕好似小童size。好似粒方糖咁。成年人要四碟才八爪魚串燒、雞軟骨串燒夠食。平均上菜時間都要成20分鐘。無計,個場好旺。如果捉到有人食剩食物,要罸錢。我同表弟全部食哂。

如果捉到有人食剩食物,要罸錢。我同表弟全部食哂。
魚生冷盤
凍蟹腳
雞軟骨串燒
小丸子串燒
多春天婦羅及秋刀魚
魚生壽司
题外话/补充资料: 如用團購票一定要電話訂位。重要加錢先可以食自助餐。如果捉到有人食剩食物,要罸錢。
2014-07-19
凍蟹腳