今日同同事庆祝生日,又去食咗转茶疗/聊(Te therapy),发觉佢换咗新Menu日本兰王蛋自家制汉堡饭配牛肝菌汁🍚虽然上碟的时候,但兰王蛋就已经爆咗汁,但味道始终都好食。之前食开意大利饭,牛肝菌汁原本怕佢会好浓味,但出嚟味道都算适中。最欣赏系佢个汉堡真系内外熟透之,有种外脆内软的口感。惹味XO酱黑毛猪手工意粉🍝黑毛猪的口感,有啲似猪颈肉薄片~ 再加香葱,洋葱,三色尖椒等等吵完之后,都几好食。意粉嘅口感就会有少少咬口,我自己就觉得系al dente,但我同事就会觉得有啲硬(大叔的口感,果然唔同啲)。但整体调味好惹味~大叔饮咗Long, black 我就饮咗水果茶。水果茶可以减少冰,而且里面有水果可以食到。例如西瓜大切粒,苹果薄片,菠萝,士多啤梨。补充不少纤维。之后叫咗一件朱古力蛋糕俾佢庆祝生日。朱古力唔错,有得拣60% 可可,唔会甜得太过分

日本兰王蛋自家制汉堡饭配牛肝菌汁🍚

惹味XO酱黑毛猪手工意粉🍝

大叔饮咗Long, black

2024-04-11
庆祝纪念