2019-04-18 2131 浏览
曾经电视有个广告:带你去食面,其实系想见多你几面😝😝😝系呢度食面,确实有令人回味这个感觉,其实食嘢都可以比到人温馨温暖,人与人之间相处渠道非笔墨可形容,但食就一定可以形容😂😂😂呢到既座位坐得舒服,环境都吴错,可惜吴记得影😅呢到最出名既系云吞同鲮🐟球,随左好食仲可以用兵乓球同高尔夫球形容系甘大粒,绝对无夸张,去片睇下😂剩云吞—-汤味浓郁味道够清甜,配合韮王亦带出汤既鲜味云吞面—-云吞𥚃面随左有厚厚既🦐系入面之外,云吞皮系包得薄薄既皮,厨师工夫了得,而云吞既size系可以用一个兵乓球甘大去形容,绝对无夸张,🦐又爽口弹牙,面又够爽,而且亦吴会食到梘水既味道,好多铺头处理做面既过程时,面总会留下一些难吃的梘水味,但呢度既面质爽口弹牙,但就絶无呢种味道,甘既先至系功夫👍👍👍👍👍三宝面——望下鲮🐟球占左只碗既范围鲮🐟球——睇下鲮🐟球我系咬左一啖先影,点解要咬一啖先影,因为可以比你睇到个比例,要咬好多啖先可以食完一粒,原因系佢既size系好似高尔夫球甘大粒,随左大大粒仲系好食到,配合埋佢地自制既辣椒油,如果锺意食辣既人,我就食完觉得完美无暇既配撘😆😆😆😋😋😋自家制辣椒🌶️油——👍👍👍👍👍菜心灼得恰当,
曾经电视有个广告:带你去食面,其实系想见多你几面😝😝😝
呢到既座位坐得舒服,环境都吴错,可惜吴记得影😅
剩云吞—-汤味浓郁味道够清甜,配合韮王亦带出汤既鲜味
三宝面——望下鲮🐟球占左只碗既范围
自家制辣椒🌶️油——👍👍👍👍👍
菜心灼得恰当,吴会过老,翠绿又清甜😋😋
————————————————————
闲谈之间,原来昵间铺D人差不多个个都做左成二十年,真系一间好有人情味的面店😊