2022-10-12 22 浏览
男朋友同我都係生蠔狂熱粉!出左Bonus 要好好慶祝下所以就揾間間食蠔嘅舖黎試下!店舖唔算好大間,但平日晚黎食都幾乎坐滿,枱枱都係度食緊蠔!聽到其中一枱同老闆嘅對答仲似係熟客,應該經常上黎捧場~座位算闊落坐得舒服,氣氛都幾好,適合想慢慢坐低傾下計嘅約會店員向我地推介個豪華2人set,野食幾多,又有包4隻蠔。所以我地叫左呢個再加多2隻蠔。套餐有沙律同埋三文魚濃湯,連沙律同湯都有海鮮嘅成份,超抵食!四款刺身,有我最鐘意嘅厚切帶子,鮮甜好食!象拔蚌都好高質,勁爽口彈牙!西餐廳有日式刺身食都幾有驚喜。全晚嘅重點黎啦!超級搶眼嘅生蠔本身店員最推介係愛爾蘭蠔嘅,但個晚咁岩冇貨,話要夜D先返到貨,所以我地冇機會食到。套餐本身包左日本蠔同北非蠔,我地另外點左法國蠔黎食。我地2個一致認為日本蠔最好食!雖然佢係3款之中最細隻嘅,但蠔嘅鮮甜一D都唔遜色,加上佢本身已經調好嘅味道將蠔嘅甜味昇華左,超級高水準呀!北非蠔大大隻,入口juicy。而法國蠔嘅海水味就3款之中最濃!各有各出色之處,下次有機會再黎一定要試埋個愛爾蘭蠔先!店員都有推介呢個鵝肝多士,份量唔大,但鵝肝真係好肥美,入口即溶,鵝肝愛好者唔好錯過!主

全晚嘅重點黎啦!超級搶眼嘅生蠔

主菜我地揀左安格斯牛扒,五成熟,不過上到枱感覺唔只5成熟,部份位置有少少韌左。炸蒜片就好出色,就咁食都好香口好食!
深海海鮮拉麵,應該係豬骨湯底,幾濃味,拉麵煮得稍稍稔身左
飲杯我地就叫左一杯grapefruit soda, 一杯石榴特飲。Grapefruit soda唔會太酸,石榴特飲嘅石榴味勁出!